Inspectie en inmeten

Een werkende machine of installatie is onderhevig aan slijtage. Op den duur is er een risico dat hij ineens stilstaat. De gevolgen zijn dan groot: productieverlies, hoge reparatiekosten en misschien zelfs verlies van klanten, omdat u niet kunt leveren. De oplossing: vroegtijdig een degelijke inspectie laten uitvoeren.

De aanpak van ElbertsenTechniek bij de inspectie: kijken, luisteren, ruiken, temperaturen meten en ook voelen of en waar zich trillingen voordoen. De lagers en de kunststof slijtdelen krijgen extra aandacht.
En die aanpak betekent ook: met een uitvindersoog langs de installatie gaan. “Waarom is dit zo ontworpen en hoe had het ontwerp beter kunnen zijn?”
ElbertsenTechniek maakt een rapport volgens het model van de klant en geeft daarbij aanvullend advies. Samen met eventuele foto’s vormt dit een toegankelijk en compleet verslag met adviezen, dat antwoord geeft op alle vragen:

  • Welke onderdelen zijn versleten en moeten snel worden vervangen?
  • Welke onderdelen gaan op termijn een probleem vormen?
  • Waar kunnen we preventief optreden om kosten en de kans op productieverlies zo laag mogelijk te houden?

 

Inmeten

Als bij de inspectie blijkt dat een onderdeel vervangen moet worden en er is geen werktekening van het ontwerp dan zorgt ElbertsenTechniek direct voor het inmeten:

  • alle afmetingen van het onderdeel nauwkeurig vaststellen
  • de specificaties opstellen
  • en desgewenst een nieuwe werktekening vervaardigen.

U kunt het vervangende onderdeel dan snel laten produceren