Specials

Zwaan op het water

Een kunstenaar had het idee bedacht voor een sierlijk metalen object in de vorm van een grote zwaan op het water, die zijn vleugels kan uitklappen. Probleem was dat hij niet de kennis, kunde en vaardigheden had om zo’n object zelf te kunnen vervaardigen.

De aanpak van ElbertsenTechniek

Martijn Elbertsen heeft het idee eerst goed doorgenomen met de kunstenaar en de opdrachtgever en toen de tekeningen gemaakt voor de constructie en de vormgeving. Vervolgens heeft hij het object in eigen beheer geproduceerd. Het resultaat is een object van roestvaststaal van 1 meter hoog en ruim 1,2 meter lang. De breedte is variabel vanwege de beweegbare vleugels; met uitgeklapte vleugels is het object bijna 2 meter breed.

Zowel de opdrachtgever als de kunstenaar zijn bijzonder tevreden over het resultaat. Martijn Elbertsen: ”Wat telt bij dit soort projecten is dat je je kunt verplaatsen in je klant wil en dat je weet hoe je een niet-alledaags product kunt creëren met bepaalde materialen en constructietechnieken.”

Steunen onder de helling van een zwembad

boven aanzicht rvs zwaan

Purewtr wilde steunen die het gewicht van tienduizenden liters water moeten kunnen dragen en die een vloerverloop van 40 cm kunnen overbruggen.

De aanpak van ElbertsenTechniek

Martijn Elbertsen heeft de gegevens eerst goed doorgerekend en toen de tekeningen gemaakt. Vervolgens heeft hij de steunen zelf geproduceerd met zaag, dubbelpuls mig lasapparaat en ponsmachine. Het resultaat: zeven steunen van elk vijf kilo die perfect passen en een tevreden klant.